lnn score

19

/ 612681
By nos.nl -- 2018.11.13. 15:57 in category ( 1)

Ziekenhuis Harderwijk enige kandidaat overname IJsselmeerziekenhuizen

Het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk is de enig overgebleven kandidaat om de MC IJsselmeerziekenhuizen over te nemen. Na het bestuderen van het aanbod van alle geïnteresseerde partijen hebben de curatoren van de failliete ziekenhuizen besloten om alleen met Harderwijk verder te onderhandelen.

Direct na het faillissement vorige maand melden zich diverse kandidaten om de IJsselmeerziekenhuizen of enkele poliklinieken over te nemen. "Gezien het belang van goede zorg in de regio gaat de voorkeur uit naar een potentiële kandidaat die een substantieel deel van de zorg wenst te continueren", schrijven de curatoren.

De verwachting is dat er deze week meer duidelijkheid komt over de toekomst van de ziekenhuizen. Minister Bruins voor Medische Zorg wil een vinger in de pap bij de overname. Hij wil het liefst dat de Spoedeisende Hulp en de acute verloskunde in Lelystad open blijven. Hij heeft vier miljoen euro beschikbaar voor een doorstart.

MC Slotervaart

De afgelopen dagen werd de zorg in de IJsselmeerziekenhuizen afgebouwd. Morgen moeten de laatste patiënten weg zijn. Als er een akkoord is, wordt een plan gemaakt hoe de zorg weer wordt hervat, melden de curatoren.

Hoe ver het met de overnameplannen voor het MC Slotervaart is, is onbekend. De laatste stand van zaken is dat de curatoren in gesprek zijn met een consortium met daarin een aantal aandeelhouders van Cardiologie Centra Nederland. Die willen gebouwen en een deel van de zorg overnemen. ...
Lees meer: nos.nl - Tuesday, 13 November
Gerelateerd Nieuws Ziekenhuis Harderwijk enige kandidaat overname IJsselmeerziekenhuizen