lnn score

11

/ 172620
By nos.nl -- 2019.10.07. 01:02 in category ( 1)

Links blijft aan de macht in Portugal

De Socialistische Partij van premier Antonio Costa heeft de verkiezingen gewonnen in Portugal, blijkt na het tellen van meer dan de helft van de stemmen. De socialisten moeten wel weer op zoek naar coalitiepartners omdat ze naar verwachting onvoldoende stemmen hebben gekregen voor een absolute meerderheid.

Communisten

"Een grote overwinning", reageerde parlementslid Ana Catarina Mendes van de Socialistische Partij, die tussen de 34 en 39 procent van de stemmen heeft gekregen. De centrumrechtse oppositiepartij PSD was goed voor 27 à 31 procent van de stemmen.

Opvallend is verder het succes van de Portugese Partij voor de Dieren (PAN), die uit gaat komen op 3 tot 5 procent van de stemmen.

De partij van premier Costa bezit momenteel 86 van de 230 zetels in het parlement. Costa kon met hulp van de Communistische Partij en het Links Blok de afgelopen jaren regeren. Vermoedelijk zal de premier voor een nieuwe termijn die alliantie behouden.

Toerisme

De Portugese economie doet het Europees gezien bovengemiddeld goed. Onder premier Costa daalde de werkloosheid en het begrotingstekort, na jaren van maatregelen om de crisis te boven te komen. De export en het toerisme zijn grote aanjagers van het herstel. ...
Lees meer: nos.nl - Monday, 7 October
Gerelateerd Nieuws Links blijft aan de macht in Portugal